Anne Mari Clausen (78) er verdensmester i styrkeløft og gjest i Supersenior50+!

Anne Mari Clausen (78) er verdensmester i styrkeløft og gjest i Supersenior50+!

Uansett alder, kan du bygge muskler og bli sterkere med styrketrening. Effekten er nesten den samme uavhengig av hvor mange år du er, ifølge Anne Mari som er to ganger regjerende verdensmester i styrkeløft. Få med deg hva som skjer når John John og Rebekka møter denne sterke og energiske inspiratoren når hun kommer på besøk i LivslystStudioet – for å bidra til å transformere alle som er 50+ til å bli superseniorer!

Det hele startet for 6 år siden, da Anne Mari var 72 år. Smerter i føttene hindret henne i å danse flamenco og magedans – og løsningen ble å begynne med styrketrening. Hun er utdannet på Norges Idrettshøyskole og var gymlærer i 32 år på Valler videregående skole. Anne Mari har levd et aktivt liv, med et stort hjerte for dansen, men hun har også svingt seg i skibakkene og trent opp mange unge i alpint.

– Jeg har aldri vært glad i å bare gå på tur, for det gidder jeg ikke, svarer hun kjapt og bestemt, før hun fortsetter med et glimt i øyet:

– Og jeg er egentlig ikke så glad i å trene. Men det viktigste er at det er sosialt – både på treningssenteret, men også når jeg deltar i mesterskap. Og da er det jo morro!

Nå har styrketreningen blitt en fast del av Anne Maris hverdag. Hun er opptatt av å formidle at det aldri er for sent å begynne og at det kan det gjøres veldig enkelt. Alt du trenger for å komme i gang er en sekk som du fyller opp med stein og så går du opp og ned i trapper.

– Det er ikke noen tvil om at jeg får en bedre helse av å trene styrke. I vinter hadde jeg et stygt fall da jeg sto på slalåm på Kvitfjell. Men jeg skadet meg ikke. Jeg er overbevist om at det er på grunn av styrketreningen jeg gjør, forklarer hun så overbevisende at begge programlederne nikker entusiastisk og føler seg mentalt klare for å begynne å gå opp og ned trapper med stein på ryggen.

Få enda flere av Anne Mari sine personlige tips i podcasten Supersenior50+ og bli motivert til å komme deg opp av stolen du også – og få masse godfølelse, sterkere muskler, bedre bentetthet, livslyst og få tilbake energien sammen med oss! Klikk på knappen nedenfor for å høre episoden på Spotify:

VISSTE DU AT:
En 50+ person defineres som en senior av staten? Det finnes i dag ca. 1 million mennesker i Norge, mellom 50 og 67 år.
 De kalles for de yngre seniorene, ifølge Statens seniorråd. Eldre seniorer er de over 67 år, og er kanskje de vi vanligvis tenker på som seniorer og de vi tradisjonelt definerer som pensjonister. 

Den suksessfulle podcastduoen, og seniorinfluencerne John John (61) og Rebekka (50), har nylig lansert sin nye podcastserie SUPERSENIOR50+ gjennom AdLink, som har noen av de mest populære podcastene i landet i stallen. 

Supersenior50+ podcasten med John John og Rebekka får mange spennende gjester i LivslystStudioet, som bidrar at du som lytter får det lille ekstra av inspirasjon og motivasjon, slik at du kan bli en del av den nye SUPERSENIOR50+ generasjonen – som faktisk er den raskest voksende gruppen i landet vårt!

Supersenior50+ podcasten med John John og Rebekka får mange spennende gjester i LivslystStudioet, som bidrar at du som lytter får det lille ekstra av inspirasjon og motivasjon, slik at du kan bli en del av den nye SUPERSENIOR50+ generasjonen – som faktisk er den raskest voksende gruppen i landet vårt!

Også vil vel kanskje mange spørre; om det er behov for en egen podcast for pensjonister? Hvorpå John John og Rebekka svarer raskt: En pensjonist kan gjerne være en senior, men en senior trenger langt ifra å være en pensjonist. Og JA – vi trenger en egen seniorpodcast! 50+ gruppen vokser så raskt at samfunnet vil bli mer og mer farget av og påvirket av den voksende gruppen av seniorer. Seniorinfluencerne John John og Rebekka har derfor satt seg som mål å hjelpe de som er 50+ og alle andre seniorer i landet vårt – til å “knekke koden” for å oppnå det gode liv, bevare en god helse og bli en ekte SUPERSENIOR – som igjen vil gi store positive ringvirkninger ut i samfunnet! Med åpent sinn, ærlighet, masse nysgjerrighet og deres velkjente humor så undersøker de seniorlivet nærmere! De møter inspirerende seniorer, slik som Anne Mari Clausen, på veien som virkelig overrasker – og som viser at 50+ livet er mye morsommere å leve enn mange kanskje tror.

HVEM ER PROGRAMLEDERNE I SUPERSENIOR50+?

Rebekka Nøkling (50) er grunnleggeren og partner/eier av Livslyst & Motivasjon AS, som eier Livslyst & Motivasjon Senteret, LivslystMagasinet og LivslystStudioet. Hun jobber som coach, mental trener, kurs- og utdanningsleder, medisinsk og terapeutisk yogainstruktør og parterapeut. Rebekka er en profilert podcastprogramleder og foredragsholder som har holdt foredrag for tusenvis av mennesker rundt om i Norge og i Sverige, Italia, Tyskland og USA. Hun jobber også som helsejournalist, bl.a. kjent fra flere helseserier i Tara – Norges største kvinnemagasin og i LivslystMagasinet. I tillegg underviser Rebekka medisinstudenter og hun er rektor og utdanningsansvarlig på mPOWER Academy AS – som har som mål å få flere til å bli “kronisk friske” i samfunnet vårt.

John John Bruseth (61) er en eventyrer som først og fremst lever i eventyret. Han er journalist, filmskaper, forfatter, kunstmaler, rockemusiker, foredragsholder, politiker og filantrop. Han har laget en rekke dokumentarfilmer om kvinnerelaterte spørsmål, samt TV-serier for både NRK og TV2. John John har gitt ut 10 musikkalbum med egenkomponert musikk, skrevet en rekke bøker, driver flere stor prosjekter på Zanzibar for å bedre hverdagen til kvinner, barn og eldre, og er toppkandidat til stortingsvalget for Pensjonistpartiet i Akershus, Buskerud og Telemark, samt fylkesleder for partiet i Viken fylke. Han er også intiativtaker til Norges største filmfestival, SENIORFILM - Norges Internasjonale filmfestival for seniorer.

Ønsker du mer informasjon om Supersenior50+ duoens foredrag, kurs, konserter og andre eventer? Da kan du finne en oversikt her: www.supersenior50pluss.no.

I tillegg finner du vår egen Supersenior 50+ serie i LivslystMagasinet, for å få enda mer inspirasjon og hvor du også kan lese aktuelle saker som fordyper seg i temaer og gjester vi har hatt i podcasten vår!


Nyhetsankeren, journalisten og forfatteren Christian Borch (77) deler sin unike kunnskap og livserfaring med LivslystMagasinet og lytterne til podcasten Supersenior50+

Nyhetsankeren, journalisten og forfatteren Christian Borch (77) deler sin unike kunnskap og livserfaring med LivslystMagasinet og lytterne til podcasten Supersenior50+

Bård Hoksrud er vår første gjest i Blodsukkerbalansen - en podcast-helseserie som hjelper deg!

Bård Hoksrud er vår første gjest i Blodsukkerbalansen - en podcast-helseserie som hjelper deg!